TINGA VALP HOS OSS

HUR TINGAS EN VALP HOS OSS – DETTA GÄLLER

Om du är intresserad av att tinga valp hos oss så har vi INGET kösystem. Det är ingen idé att du skriver långa mail eller sms innan den tilltänkta kullen är född. Först då kan jag fokusera på varje mail relaterat till den färg och storlek kullen har.

Jag väljer ut valp till den familj jag tycker är bäst för just den valpens personlighet. Man får önska färg och kön. Om valpen blir toy eller dvärg kan man aldrig säkert säga förrän valpen är 15 månader, det skiljer millimeter till några cm på storlekarna. Två toyföräldrar kan tex. få en dvärg, det beror på linjerna bakåt.

T-kullen 2018 (Tesla)
aprikosröd valp 2018

Pudeln är en mycket populär ras och det är kul. Betänk att de mindre storlekarna som toy/dvärg får 1-3 valpar per kull och det hör av sig 5-10 valpintressenter per dag. Det är omöjligt att hinna med att besvara/läsa in alla mail, speciellt då jag är sjukpensionär som har detta som hobby.

Så här gör du;

Läs på ordentligt om rasen och på min sida

Tänk igenom er vardag och hur det ser ut med back-up för hundvakt mm

Spelar det roll vilket kön eller färg på valp? Varför? Det är lättare att få en hane än en tik tex. Och vit pudel blir inte smutsigare än de andra färgerna detta är en myt

Är du intresserad av att meritera hunden tex i hundsport, utställning mm tala om det eller om den ska gå som hemmahund

Håll koll på vår Instagram och Facebook så ser du när kullen föds.

När kullen är född (inte innan) är det dags att skriva ett mail till oss och berätta om er och hur ni tänker er livet med hund!

När kullen överlevt de kritiska 3:orna, 3 tim, 3 dagar, 3 veckor, kommer jag kontakta de familjer som jag vill erbjuda ett besök när valparna är fyllda 4 veckor.

Efter besöket kan valp tingas om båda parter är överens, då läggs också handpenning på 15% av köpeskillingen och avtal skrivs, denna fås inte tillbaka om du ångrar dig då det medför extra kostnader för mig att sälja om en valp.