VALPAR

Valp från Lambington kennel  –

JUST NU? SKROLLA NER PÅ SIDAN SÅ HITTAR DU VALPLÅDAN JUST NU!

Snabbast info på Insta & FB

Lambington kennel bedriver en småskalig hobbyuppfödning i hemmiljö på Böseberg i Tillberga utanför Västerås. Vårt mål är att föda upp friska och sunda toy/dvärgpudlar, såväl mentalt som exteriört. Vi har hjälp att ställa ut och meritera dom då vi själva är förhindrade av handikapp/sjukdom.

I första hand är det sällskapshundar som ska leva lyckliga långa hundliv i sina familjer. Vi föder därför inte upp mer än ett par kullar per år. Vi är till för hundarna inte tvärtom och hundarna ger så mycket tillbaka!

Avelstikarna och avelshanarna ögonlyses efter 18 månader enligt rasrekommendationen innan avel. Dom är även patellakollade och ska ha DNA PRA A (eller B)  innan parning. De ska också ha bedömts minst 1 gång på en officiell utställning och där blivit slutligt inmätt av domare.

För oss är bevarandet av rasens hälsa, både mentalt och fysiskt viktigare än allt annat.

Vi har ingen kö utan vi väljer ut valp efter vår valpkännedom om varje valps personlighet, var den passar bäst in i för familj. Givetvis väljer du kön och kan önska färg…. ”LÄS MER UNDER FLIKEN TINGA VALP”
Vid leverans är valpen 8 – 10 veckor gammal och registrerad i Svenska Kennelklubben. Valpen är då avmaskad 3 ggr, vaccinerad, chip-märkt och veterinärbesiktigad.

De första 3-4 levnadsveckorna bor valparna i sovrummet, därefter flyttar de till valphagar både ute och inomhus och som växer med valparna. De blir väl socialiserade och har åkt bil, träffat barn, vuxna och våra andra hundar mm, allt för att du ska få en socialt stabil valp. Ljud som slammer, dammsugning mm tränas liksom hantering av pälsvård och klor. Vi är tacksamma för alla vänner som ställer upp och som delar vår hundglädje!

En del kullar föds upp hos fodervärden som bl.a. våra Russkiy Toys.

En del valpar kan ibland ge reaktion på allergi om man är känslig men det ger sig efter ca 6 mån när deras tillväxt takt minskar.
Vi säljer våra valpar med SKKs köpekontrakt, enligt SKKs reglemente och jordbruksverkets lagar.

Som valpköpare får du med;

  • skötselråd
  • valpfoder till första dygnen – torrfoder
  • koppel & halsband/sele
  • leksak
  • hundgodis
  • trygghetsfilt med mamma- och valpsyskonlukten på som ska ge din valp trygg omskolning till nya hemmet.
  • SKKs broschyr ”Välkommen valp”
  • foton från valpens första 8 veckor finns i eget album på FBsidan 
  • dolda fel försäkring i 3 år i MODERNA DJURFÖRSÄKRINGAR
  • support av oss när du behöver – vi vill gärna följa valparnas uppväxt

vi har förnyat  SKKs uppfödarutbildning 2020 och följer SKKs riktlinjer & Sv. Pudelklubbens RAS när det gäller avel, uppfödning och innehar tillstånd från Länsstyrelsen.

________________

VALPLÅDAN JUST NU…

ÄR TOM…

3 planerade kullar väntas i höst 2021 VINTER 2022 se mer på sidan ”Heta Nyheter”