TINGA VALP HOS OSS

HUR TINGAS EN VALP HOS OSS – DETTA GÄLLER

VISSA KULLAR KAN DET STÅ ATT DE ÄR TINGADE FÖRE DE FÖDS DET ÄR FÖR ATT DE SÄLJS TILL AVEL ELLER STANNAR I KENNELN PÅ FODER

Om du är intresserad av att tinga valp hos oss så har vi INGET kösystem. Det är ingen idé att du skriver långa mail eller sms innan den tilltänkta kullen är på gång. Först då kan vi fokusera på varje mail relaterat till den färg och storlek kullen har.

De som har köpt valp från oss tidigare samt de med personliga goda referenser har förtur. Vi vill också att valparna ska få ett värdigt aktivt hundliv, både pudel och russkiy toy behöver få jobba med sin hjärna lika mycket som den får fysisk stimulans.

Vi väljer ut valp till den familj vi tycker är bäst för just den valpens personlighet. Man får önska färg och kön. Om valpen blir toy eller dvärg kan man aldrig säkert säga förrän valpen är 15 månader, det skiljer millimeter till några cm på storlekarna. Två toyföräldrar kan tex. få en dvärg, det beror på linjerna bakåt. Det kan födas Toy-, dvärg- & mellanpudel i samma kull.

T-kullen 2018 (Tesla)

aprikosröd valp 2018

Så här gör du;

Läs på ordentligt om rasen och här på vår sida

Tänk igenom er vardag och hur det ser ut med back-up för hundvakt mm

Spelar det roll vilket kön eller färg på valp? Varför? Det är lättare att få en hane än en tik tex. Och vit pudel blir inte smutsigare än de andra färgerna detta är en myt

Är du intresserad av att meritera hunden tex i hundsport, utställning mm tala om det eller om den endast ska vara sällskapshund.

Håll koll på vår Instagram och Facebook så ser du när kullen föds.

När kullen är på gång att födas (inte innan) är det dags att skriva ett mail till oss och berätta om er och hur ni tänker er livet med hund!

När kullen överlevt de kritiska 3:orna, 3 tim, 3 dagar, 3 veckor, kommer vi kontakta de familjer som vi vill erbjuda ett besök när valparna är fyllda 4 veckor.

Efter besöket kan valp tingas om båda parter är överens, då läggs också handpenning på 15% av köpeskillingen och avtal skrivs, denna fås inte tillbaka om du ångrar dig då det medför extra kostnader för oss att sälja om en valp.