OM OSS

Vi bor i en stor villa med skogen in på tomten på Böseberg i Tillberga utanför Västerås.

Det min man och jag som bor där tillsammans med våra toypudlar, ”Lovis” röd 10 år, ”Zita” vit 8 år & ”Zitas” dotter ”Tesla” svart 4 år. Våra vuxna barn kommer ofta på besök liksom barnbarn, syskonbarn och vänner.  P.g.a. våra handikapp & sjukdomar bor övriga avelshundar hos foderfamiljer i vår närhet.

Valparna växer upp tillsammans med oss andra och träffar barn och vuxna och tränas socialt från 3 veckor. De får stimulans både ute och inne. Vi har en stor tomt och en gedigen valphage.

Vi har hjälp till b.l.a. hundaktivitet & utställning då bådas våra kroppar ofta sviker. Hundarna ska ges sitt då de ger oss så mycket energi. Tack Sanna för vårt samarbete!

Valputställning 2018

Vårt mål och syfte som uppfödare är att föda upp friska och rastypiska hundar som kan leva många lyckliga år hos sina ägare. Detta är vårt intresse, medicin och kärlek i livet!

Vägen till ett hundliv….

Redan på 1960-talet kom jag som 4-åring i kontakt med rasen Bedlingtonterrier då min far brukade låna två underbara sådana; ”Kippe” och ”Kutti” av tanterna Alice & Carin Wallin i Skövde. Att dessa hundar var framgångsrika utställningsexemplar vad inget jag visste då men Tant Wallin dök upp i SKK:s 100 års jubileumsbok m bild på henne 85 år med en av dessa mina barndoms hundkompisar.

Långt senare 1999 efter letande av allergivänlig ras som jag skulle kunna tåla (Jag är allergisk mot pälsdjur, pollen, kvalster, damm mm och har astma) – blev vi med vår första Bedlingtonterrier. Toolbox Dalton ”Nicke” blev hela släktens kelgris och den bästa hundvän man kan ha. 2002 blev ”Nicke” Svensk Utställningschampion och kvalificerad till Crufts. 2010 blev han BIG Veteran på SKKs utställning i Västerås. Nicke gick lydnad 1 & 2 och älskade att söka människor i skogen näst efter att jaga sin tennisboll. Den 10 okt 2014 fick ”Nicke” somna in i vår famn efter en tids sjukdom – ett svårt men nödvändigt beslut och vårt ansvar som hundägare.

2006 köptes ”Trixi” Isotop´s Quakemaker – vår första Bedlingtonterrier avelstik in och LAMBINGTON KENNEL tog sin start. Jag blev snart också sekreterare i rasklubben SKBK och senare dess ordförande, (2008 – 2010).

Trixi som var den snällaste goaste simmerskan och ursprungsmodern i vår kennel fick somna in i vår famn 13 oktober 2020 14 1/2 år gammal.  Alltid älskad & saknad.

Pga försämrad hälsa 2020 fick vi avsluta vår 20 åriga tid med Bedlingtonterriers och hålla oss till en ras – den underbara PUDELN…

EN GÅNG PUDEL ALLTID PUDEL !

N kullen (Zita & Nicke)

2009 kom vår första toypudel Sally in i vårt liv och sen var vi sålda! P.g.a våra kroppsliga handikapp & sjukdom passar den rasen storleksmässigt också bättre in i våra liv. Sen har toypudlarna fyllts på och idag är det den rasen som vi föder upp i alla färger men främst rödaprikos & svart/brun.

JAG BARA ÄLSKAR PUDLAR och jag sa en gång aldrig en pudel men man är inte sämre än att man kan ändra sig. De är så kloka och humoristiska!