VALP FRÅN OSS

Valp från Lambington kennel  –

JUST NU? SKROLLA NER PÅ SIDAN SÅ HITTAR DU VALPLÅDAN JUST NU!

Lambington kennel bedriver en småskalig uppfödning i hemmiljö på Böseberg i Tillberga utanför Västerås. Vårt mål är att föda upp friska och sunda Toy/Dvärgpudlar och Bedlingtonterriers såväl mentalt som exteriört.

Detta kan låta som en klycha då de flesta skriver så, men antalet kullar och mängden uppfödning kan vara ett varningstecken. En del kennlar kan ha många utställningsmeriter och fina medaljer och ändå gömma sjuka hundar i avelsfabriken. Att ställa ut kostar mycket pengar…

I första hand är det sällskapshundar som ska leva lyckliga långa hundliv i sina familjer. Vi föder därför inte upp mer än ett par kullar per år. Vi är till för hundarna inte tvärtom och hundarna ger så mycket tillbaka!

Alla våra Bedlingtonterriers avelsdjur är DNA-testade mot koppartoxicos innan parning. Pudlarna ögonlyses efter 18 månader enligt ras. Vi  ögonlyser alltid våra bedlingtonterrier också i avel. Pudel är även patellakollad och PRA A eller B. För oss är bevarandet av rasernas hälsa viktigare än allt annat.

Vi väljer ut valp efter vår valpkännedom om varje valps personlighet, var den passar bäst in i för familj. Givetvis väljer du kön och kan önska färg….
Vid leverans är valpen 8 – 10 veckor gammal och registrerad i Svenska Kennelklubben. Valpen är avmaskad, vaccinerad, chip-märkt och veterinärbesiktigad.

De första 3-4 levnadsveckorna bor valparna i sovrummet, därefter flyttar de till valphagar både ute och inomhus och som växer med valparna. De blir väl socialiserade och har åkt bil, träffat barn, vuxna och andra hundar mm, allt för att du ska få en socialt stabil valp. Ljud som slammer, dammsugning mm tränas liksom hantering av pälsvård och klor.

En del valpar kan ibland ge reaktion på allergi om man är känslig men det ger sig efter ca 6 mån när deras tillväxt takt minskar.
Vi säljer våra valpar med SKKs köpekontrakt och enligt SKKs reglemente.

Som valpköpare får du med;

  • skötselråd
  • valpfoder till första dygnen – färsk- & torrfoder
  • koppel & halsband/sele
  • leksak
  • hundgodis
  • trygghetsbädd med mamma- och valpsyskonlukten på som ska ge din valp trygg omskolning till nya hemmet.
  • SKKs broschyr ”Välkommen valp”
  • foton från valpens första 8 veckor finns på FBsidan 
  • dolda fel försäkring i 3 år i MODERNA DJURFÖRSÄKRINGAR
  • support av oss när du behöver – vi vill gärna följa valparnas uppväxt

Jag har genomgått delar av SKKs uppfödarutbildning och följer SKKs riktlinjer när det gäller avel, uppfödning och försäljning.

___________________________________

Tomt i valplådan!

Planerad kull i höst/vinter 2018: Grå pudelvalpar toy